Månedshilsen fra Kristiansand MDG – mars 2023

Da er våren underveis, og frøene spirer, selv om snøen ligger utenfor i skrivende stund.

 

 

 

 

april 2, 2023

«I mars har vi flyttet enda mer inn på kontoret i Det hvite hus, og begynt å organisere valgkampen for alvor.
*Lørdag 4. mars ledet gruppeleder Hildegunn en støttemarkering for Fosen-demonstrantene på torvet i Kristiansand, for å slå ring om naturen og urfolks rettigheter.
Vi koste oss i 8. mars-toget med sang og likeverd. Flere av oss fra Kristiansand deltok på Agder MDGs årsmøte i Arendal 11. mars, med hyggelig besøk av Lan Marie Nguyen Berg og hennes rådgiver Isa Malene Isene.

Midt i mars hadde vi en liten kopp Grønn te med MDG om europeisk samarbeid, som jo diskuteres i partiet nasjonalt for tida, fram mot landsmøtet i mai. Neste Grønn te skal handle om å ta vare på de minste – med innledning av nestor på området Siri Søftestad. Bli med på Tilstede torsdag 13. april!

 

I politikken har vi 

Fått vedtatt temaplanen for friluftsliv, Sprekere sammen, der vi nå har fått etablert en bred politisk enighet om å satse på kyststi! Tusen takk til ildsjelene med Lars Verket i spissen som har stått på og gjort grunnarbeidet.

Vedtatt ny trafikksikkerhetsplan, med et ekstra punkt om å beholde fartshumpene og nedsatt fart på Sødal, der Anna Asgard har jobbet på fra velforeningskanten.

Fått flertall for at trafikksikkerheten må utbedres før utbygging i Torridalsveien/Bernt Holms vei, der Marte Rostvåg Ulltveit-Moe har samarbeidet tett med velforeninger og syklende småbarnsmødre i området for å finne en bedre og tryggere løsning.

Fått flertall for klok fortetting i Vardåsveien, i samarbeid mellom MDG og Høyre, etter dialog med både naboer på Søm og utbyggere. 

Stilt med rent damelag i bystyremøtet 22. mars (selv med Marte på utvida påskeferie) – gøy!

Fått flertall for å løfte opp framkommelighet for buss, og raskere tog til Østlandet, i de regionale planene som formannskapet uttalte seg om

Jobba med beredskap og hvordan vi kan bygge tryggere og mer sammenvevde nærmiljøer (følg med i programmet vi skal vedta og andre forslag som kommer framover!)

I utbyggingssaker er det fortsatt seig materie å få flertallet med på miljøhensyn. I mars kom det en lang rekke innsigelser til arealplanen som har vært på høring, fordi den åpner for alt for mye nedbygging og byspredning – noe vi er enige med veldig mange av innspillene om. Til og med Thon-gruppa, som har erkjent at store kjøpesentre utenfor sentrum er gammeldags byplanlegging, noe Hildegunn støttet dem på i Fædrelandsvennen 😊 Vi oppfordrer de andre partiene til å følge opp arealstrategien vi selv har vedtatt, som sier tydelig at vi skal planlegge for et sosialt rettferdig lavutslippssamfunn som tar bedre vare på naturen. Det gir vi oss ikke på!

 

Ellers fortsetter vi å samarbeide med alle de partiene som vil være med på god, grønn politikk, og gruppeleder har hatt hyggelige (og uforpliktende) samtaler med representanter fra både Venstre, Arbeiderpartiet og SV denne måneden. 

Kysten er for alle! Med Jon Holt i spissen har vi jobbet for å gjøre strandperlene Kystverket disponerer mer tilgjengelige for allmennheten, og Jon fikk flott oppslag om dette på NRK denne måneden – både på radio, nett og TV-innslag. Rasmus Hansson har spurt om dette i Stortinget, men ministeren vil ikke endre noe. Vi vil gi alle tilgang til hav og horisont! En stor takk til Jon for trofast innsats i denne saken.

Denne månedens aksjonsdag lanserte vår solidaritetsgaranti:

Over hele landet vil vi kjempe for folks frihet til å leve gode liv i trygge lokalsamfunn. Onsdag 29. mars var en flott bukett MDGere ute i Markens og snakket med folk om det (se bildet). En varm takk til fylkesstyret ved Ida Jordal, Oda Sofie Pettersen, Jørgen Lykken, Mari Henrikke Haga og Jens Aldo Carrizo Nilsen som sikra den aksjonen! Valgkamputvalget i Kristiansand, som kom i gang nå i mars, brygger på flere hyggelige aksjoner og treff framover, så vi får flere samtaler, mer allsang og mye moro i dette valgåret.

Vi skal ha det gøy mens vi redder verden litt hver dag 😊

Og nå er lista til valget levert, sammen med rekordmange andre her i Kristiansand. Vi gratulerer med super jobbing med listestilling rundt i Agder, hvor folk nå kan stemme på MDG i 8 kommuner, en økning fra sist! Takk til fylkessekretær Shirin Bagheri og alle som sikra lister i bl.a. Lillesand, Farsund og Lyngdal, som suste inn i rekordfart helt på tampen.

Et par lesetips til slutt, grønne innlegg fra mars:

Måtte freden og gleden senke seg i påskefridagene, så håper vi å sees seinere i april. Vi gleder oss for eksempel stort til medlemsmøte tirsdag 18. april for å vedta det nye lokalprogrammet. GOD påske!

Alt godt, Hildegunn
Gruppeleder i Kristiansand MDG