Månedshilsen fra Kristiansand MDG – februar 2023

Februar begynte med et hyggelig, lite gjennomslag:

februar 28, 2023

Den nye temaplanen for idrett og friluftsliv fikk ny overskrift, fordi vi synes «Verdens sprekeste kommune» ble litt svulstig, og sannsynligvis ikke noe vi kommer i nærheten av (hvis ikke vi erstatter nesten alle bilturer med å labbe, da!).  Marte Ulltveit-Moe foreslo «Sprekere sammen» som nytt navn på planen. Denne lyse ideen ble enstemmig vedtatt i by- og stedsutviklingsutvalget!

På årsmøtet 7. februar fikk vi nytt styre, og takket av Linda Voreland som har gjort en formidabel innsats som styreleder. Det nye styret ledes av Anna Asgard, og består ellers av Jon Meiholt (nestleder), Willy Gran (kasserer) og Evren Ünal (medlemsansvarlig). Elisabeth Udjus og Christoffer Miranda er varamedlemmer. Hurra og lykke til!

(foto:Anna Asgard)

Etter årsmøtet spiste alle som ville hos Sham syrisk mat, i en alvorspreget tid rett etter jordskjelvet som rammet Syria og Tyrkia. Kristiansand MDG delte og støttet deres innsamling til nødhjelp for det syriske folk. Denne katastrofen er ikke lenger unna oss i Kristiansand enn et familiebånd.

Vi fikk besøk av nestleder Ingrid Liland og kommunikasjonssjef i MDG Nils Mørk denne måneden, som følger oss opp i valgkampen og heier på arbeidet for skikkelig miljøpolitikk i Kristiansand.

Bystyret behandlet 15. februar kunnskapsgrunnlaget fra statsforvalteren om konsekvensene av en eventuell kommuneoppdeling. Det ble en lang og etter hvert velkjent diskusjon. Vi i MDGs gruppe har lagt vekt på hvor kostbart og krevende dette ville blitt, både menneskelig og økonomisk. Det er alvorlig at en ny omorganisering ville satt klimaomstillingen på vent i flere år, og trolig ikke hjulpet oss å ta bedre vare på naturen (jf. strandsona i gamle Søgne). I bystyremøtet stemte 5 av 6 i MDGs gruppe for å avslutte saken, og 1 møtende vara for å avholde folkeavstemning.


Foto: Mira Svartnes Thorsen leda folkemøte om kommunegrenser på Greipstad menighetshus.Skjermdump fra Fædrelandsvennen.
Vi har også jobbet for bedre plass til barn, gående og syklende, trær og gateliv i Posebyen! Gatebruksplanen ble sendt på høring fra by- og stedsutvalget, etter en engasjerende befaring.

På bildet derfra ifra Fædrelandsvennen viser våre representanter Elisabeth Udjus og Marte Ulltveit-Moe sammen med Robin Hansson (SV) alternativ gatebruk, ved å rusle rolig midt i gata. (bilde fra FVN)

 

Vi har også begynt å ordne til på nytt kontor nå i februar! Det ligger i Det hvite hus i Markens gate 29, innenfor Tilstede. En stor takk til Willy Gran og Oda Sofie Pettersen, som sjaua sammen med Marte og Hildegunn. Vi kan fortsatt trenge en sofa. Men dette blir et godt sted å møtes og drive valgkamp fra!

Mot slutten av måneden var Linda Voreland og Marte Ulltveit-Moe sentrale i et vakkert oppslag i regionavisa om Borgeheia. Her står 4100 mål skog på spill! Vi vil heller bevare skogen, økosystemene og turstiene her, enn å følge KNAS sitt forslag om å bygge ned mer natur til næringsområde – som fagfolkene som har utarbeidet arealplanforslaget vurderer at kommunen ikke har behov for. Vi trenger natur, mer enn naturen trenger oss…

Fristen for å sende inn høringsinnspill om den viktige arealplanen går ut 5. mars – benytt muligheten. Naturkampen fortsetter!

Vi runder av med noen lesetips fra februar, grønne kronikker og leserinnlegg. Del gjerne videre når du synes et innlegg er godt, så det gode grønne budskap kan nå langt ut nå i valgåret!

Alt godt, Hildegunn – gruppeleder i Kristiansand MDG