Hildegunn

1. kandidat kommunevalget 2023, ordførerkandidat og gruppeleder i Kristiansand, sosialpolitisk talsperson for MDG nasjonalt. Forsker og hønemor

Hildegunn Marie Tønnessen Seip (f. 1979) er Kristiansand MDGs ordførerkandidat i 2023.

Hildegunn er optimist og danser tango. Hun bor på småbruk i Songdalen med høner, katt og familie, og dyrker mat og mening i hagen. Hun jobber som førsteamanuensis i psykologi på Ansgar Høyskole, og drømmer om et samfunn som gjør oss gladere og mindre alene. Derfor vil hun la både natur og mennesker blomstre. Hildegunn synger når hun sykler, padler i Sygna, og løper til buss og tog med jevne mellomrom.

Hildegunn brenner for å ta vare på naturen og klimaet, selve livsgrunnlaget vårt – den aller viktigste solidaritetsutfordringen vi står overfor i dag. Den samme solidariteten med alt levende betyr også at vi må bekjempe ulikheter og fattigdom, inkludere og dele mer. Hildegunn jobber for å gi barna en god og leken oppvekst, og gi rusbrukere, syke og eldre verdig omsorg.

Her kan du lese noen av Hildegunns innlegg om hjertesakene sine:

Etter mange år som samfunnsengasjert gjennom organisasjoner som Changemaker, i menighetsliv, miljøbevegelse og frivillig arbeid for flyktninger, meldte Hildegunn seg inn i Miljøpartiet De Grønne i 2015. Da fantes ikke MDG i Songdalen kommune der hun bodde, men nå synes Hildegunn og en håndfull til at det var på tide å kunne stemme grønt i bygda, og få politikere som tok klimakrisa på alvor og faktisk gjorde noe med den. Så da stiftet Hildegunn sammen med bl.a. Tore Bjørnestøl Songdalen MDG, stilte liste og skrev program – og samme høst ble hun valgt inn i kommunestyret.

Noen medieoppslag med Hildegunn fra Songdalen i 2015-2019:

I 2019 var Hildegunn andrekandidat til valget i nye Kristiansand. Hun ble valgt inn i bystyret og formannskapet, og tok over som gruppeleder for Kristiansand MDG sommeren 2022.

Se hele valglista til kommunevalget 2023